mandag 27. mai 2013

Steigen SK vs FK Lofoten 2-2 (2-0)

FK Lofoten møtte Steigen borte sist lørdag. Det skulle bli en lang dag med vente i steigen før kampen startet. Gutta pluss Laila Nessø(mor til Kristoffer) tok hurtigbåten klokken hall 7 fra Svolvær og var på plass allerede klokken 9, seks timer før kampstart. Dagen ble tilbrakt på steigen gjestgiveri, der frokost/lunsj ble servert.

Johnsen
Lied Thom(inn etter 45 min for Nordheim)
Schultz(inn etter 45 min for Kielland)
Horn(inn etter 75 min for Nilsen)
Skog

Kampen startet som planlagt. FK Lofoten hadde ballen mest og skapte det som var av farligheter. I hvertfall det første kvarteret. Så etter 20 minutter fikk Steigen frispark like ved hjørneflagget. På frisparket kom steigens høyrekant seg fri fra Nordheim og header ballen inn til 1-0. Dette var innledningen til en svært dårlig periode for bortelaget. FK Lofoten produserte muligheter men maktet ikke å score. Etter 39 minutter skulle Steigen slå til igjen. Hjemmelaget fikk et billig frispark på 20 meter og kopierte Thomas Brolins dødballmål fra VM i 94. 2-0 som også skulle bli pauseresultatet. I pausen ble det vartet opp med velfortjent kjeft og hårfønere.
I pausen gjorde FK Lofoten en rekke rokeringer og bytter. Bortelaget presset på gjennom hele omgangen, men det virket som det var en av de dagene. Gang på gang klarer steigen å redde på strek. Men så klarer kaptein, Trygve Eriksen, å ta ned sin egen heading for så å banke den i mål til 2-1. Da var det spilt i ca 60 minutter. FK Lofoten fortsatte å trykke og helt på tampen blir bortelaget tildelt straffe etter en hands. Den tar Sigve Edvardsen å ekspederer sikkert i mål til stor glede for tilreisende tilskuer fra Svolvær. På overtid har FK Lofoten sjangser til å vinne kampen men det ville seg ikke helt.

FK Lofoten-børsen(satt av André Nordheim)