mandag 13. mai 2013

Medkila vs FK Lofoten 1-1(1-0)

FK Lofoten reiste lørdag til troms fylke som et av tre lag med bare seire sålangt i årets serie. De andre var lørdagens motstander, Medkila, og Bodø/glimt 2. Helgens motstander har hatt en strålende start på serien med blant annet seier borte mot Mjølner.

Startoppstilling:
Bendiksen
Jensen     -     Eriksen(k)     -     Celius     -     Lied Thom
Nilsen     -     Geri
Edvardsen                            -                            Holst
Nordheim     -     Steffensen Kielland
Benken:
Kamsvåg
Sortland
Andreassen(inn for Lied Thom etter 46 min)
Horn
Ingebrigtsen(inn for Steffensen Kielland etter 73 min)

FK Lofoten fikk verst tenkelige start på kampen. Etter bare 3 minutter fikk medkila frispark på høyresiden. Den fikk Celius klarert, men i ryggen på en medspiller. Ballen spratt så rett til Medkilas toppscorer, Örnfjell, som sto helt alene på hjørnet av femmeteren og sikkert plasserte ballen utagbart bak lofotens sisteskanse, Espen Bendiksen. 
Medkila hadde ballen mest og konsekvent slo ballen fra langt bak i banen ut mot sine kanter. Det ble ganske forutsigbart og FK Lofotens backer hadde god kontroll på dette mer eller mindre hele kampen. Det var på dødballer Medkila produserte sine sjanser, men en god Espen Bendiksen og solid defensiv jobb gjorde at de store sjansene uteble. FK Lofoten på sin side fulgte gameplan og lå tette bakover og tok kontringene når de kom. I første omgang hadde Ulf Kielland, Christian Holst og Sigve Edvardsen hver sin brukbare sjanse, men alle endte på utsiden av målet. 
I andre omgang fortsatte spillet litt som før hvilen, men FKL var mer med i banespillet. Utligningen kommer etter en rask igangsetting fra Bendiksen. Ballen leveres til Holst som setter på turboen på venstresiden, før han sender ballen flatt på tvers til en ledig Sigve Edvardsen som klinker ballen i målet, via tverrligeren, fra hjørnet av sekstenmeteren. Herifra å ut så Medkila sliten ut og Lofoten så ut som det eneste laget som kunne ta tre poeng. Christian Holst fikk en meget stor mulighet, da han får gå opp alene på fem meter, men dessverre treffer han ballen dårlig og headingen gikk utenfor. FK Lofoten presset videre, men kampen endte med poengdeling. 
Nok en gang står FK Lofoten på i 90 minutter med beinhard jobb og mye løping. Det ble tilslutt et veldig fortjent poeng i Harstad og noe ta med videre til neste hjemmekamp. Med samme innsatsvilje og entusiasme kommer det til å bli tre poeng hjemme mot Stålkam neste mandag.

FK Lofoten-børsen(vurdert av Bjørn Skog):
3 - Christian Holst
2 - Tobias Jensen
1 - Espen Bendiksen

Gule kort:
Steffen Nilsen

Lofotpostens rapport kan du lese her

Helt til slutt vil vi takke alle de som tok turen til Harstad for å heie frem FK Lofoten. Spesiell takk til russen som lagde kjempestemning hele kampen!

Ingen kommentarer: