torsdag 9. mai 2013

Før kampen Medkila vs FK Lofoten


FK Lofoten har fått en fin start på årets sesong, men møter til helgen et lag som har fått en vel så bra start. Medkila står med tre seire på like mange mulige. Deres beste resultat er uten tvil deres sterke 5-4 borte mot Mjølner. Ikke mange lag kommer til å reise fra Narvik denne sesongen med alle poengene, men akkurat dette maktet Medkila å gjøre i serieåpningen.
Medkila IL ble stiftet i 1944 og spiller sine hjemmekamper på Medkila kunstgressbane rett utenfor Harstad sentrum. Medkila rykket opp fra fjerdedivisjon foran årets sesong, men har gjort mange signeringer. Blant annet fjorårets HIL-keeper Myhre, tre svensker og Torkild Nilsen, som var spillende hjelpetrener i HIL halve sesongen i fjor. Johan Örnfjell, en av de nye svenskene, er en mann å se opp for. Han er lagets toppscorer og scorte hat-trick sist helg borte mot Tverlandet.
Laget har allerde fått markert seg i årets sesong, men trener, Arnt-Børge Trane, har uttalt til Lofotposten at årets ambisjoner er topp fem. Medkila har ikke tapt en seriekamp siden 18. mai 2012 da de tapte 2-3 hjemme mot Skånland. Medkila er det laget som har puttet flest mål til nå i serien(13), mens FK Lofoten har sålangt det mest gjerrige forsvaret(2 innslupne, men med en kamp mindre spilt enn de fleste andre).

Helgens tropp:
Espen Bendiksen, Kai Kamsvåg, Jon-Helge Lied Thom, Tamas Geri, Tobias Jensen, Espen Celius, Trygve Eriksen, Alf Jeremiassen, Sondre Sortland, Martin Andreassen, Markus Schultz, Steffen Nilsen, Jarle Johnsen, Christian Horn, Sigve Edvardsen, André Nordheim, Kjell Egil Ingebrigtsen, Christian Holst og Ulf Steffensen Kielland

Mangler:
Jan Erik Pedersen, Bjørn Skog(begge skadet) og Eirik Maddocks

Vi har tatt en liten prat med nykommer Steffen Nilsen om hans debut på Stranda Stadion. "Det var morsomt å møte Junkeren. Vi bynte veldig bra, og vi var klare for og vise at vi var bedre enn det vi presterte i serieåpningen, så mistet vi taket på kampen og da var junkeren god, men så klarer vi å få kontroll å har full kontroll på junkeren. Vi er så og si plettfri defensiv, og så har vi André Nordheim som står som en bauta der framme. Selv er jeg faktisk fornøyd med min egen prestasjon. Jeg har enda mye å gå på , men kjenner at formen er på tur." På spørsmål om helgens kamp har Steffen følgende å si. "Det blir en spennanes og ikke minst en tøff kamp. Medkila er kommet skikkelig godt i gang med sesongen, med imponerans resultata. Ikke minst å slå mjølner borte i åpninga.Vi hadde ikke en fullt så bra start borte, men vi vant på en dårlig dag. Jeg føler også at treningen blir bedre å bedre, å laget er klare for oppgaven. Men da må vi være disiplinert og nøye. Jeg har også gode minner Medkilabanen og det laget. Sist jeg spilte der, vant vi 2-1 rett før slutt der jeg scorte det avgjørende målet."


Tidligere møter:
FK Lofoten - Medkila 1-1 (2010)
Medkila - FK Lofoten 2-0 (2010)
Medkila - FK Lofoten 1-4 (2009)

Medkilas 3 siste:
Tverlandet(b) 4-0
Sandnessjøen(h) 4-1
Mjølner(b) 5-4

Flere kamper i 4. runde HåNo:
Stålkameratene - Tverlandet 5-1 (onsdag)
Sortland - Mjølner
Steigen - Sandnessjøen
Junkeren - Mosjøen
Innstranden - Bodø/Glimt 2

Ingen kommentarer: