onsdag 26. juni 2013

Tverlandet vs FK Lofoten 3-4(1-1)

FK Lofoten reiste lørdag morgen for å prøve å få sin andre borteseier for sesongen. Det skulle bli en meget vanskelig kamp som skulle leve helt til dommeren blåste i fløyten for full tid. FK Lofoten manglet en del viktige spillere som Tamas Geri(suspendert), Tobias Jensen(skade) og Steffen Nilsen(sykdom). For unggutten Sondre Sortland skulle dette bli en bra dag. Hans første kamp fra start, han første fulle kamp og hans første målgivende for FK Lofoten.

Edvardsen(22 min for Maddocks)

Dette var dagen da veldig lite skulle klaffe for FK Lofoten. I hvert fall i de først 85 minuttene. Det var ingen av lagene som klarte å holde ballen langs bakken og det meste av kampen var preget av svært mange passningsfeil. Men etter en halvtimes spill var det en uventet herremann som skulle få vise seg frem. Hjemmelaget presset Sondre Sortland høyt i banen og den unge backen ble tvunget til å slå ballen tilbake til keeper. Kanskje litt for svakt for keeper, Bendiksen, så seg nødt til å beine ballen fremover. Den gikk faktisk så langt fremover at ballen gikk i mål etter å ha sprotte over keeper. 0-1.
Men hjemmelaget svarte med en gang. Ingen klarer å få ballen unna og Tverlandet var plutselig 2 mann alene med keeper. Da var det bare en passning som trengtes for å sette ballen i et tomt mål. 1-1.
Martin Andreassen var svært nære sitt første mål for FK Lofoten, men tverrliggeren sto i veien. Dermed ble pauseresultatet 1-1.
To bytter ble gjort i pausen for å prøve å komme mer i gang med spillet. Men det var hjemmelaget som var raskest ut av startblokken i andre omgang. Et langt innkast fra tidligere lofotenspiller Gaute Tømmerås ble slengt inn i feltet. FKL maktet ikke å få ballen bort og til slutt fikk hjemmelaget ekspedert ballen i mål. 2-1.
Etter målet prøvde FK Lofoten febrilsk å score uten å lyktes. Flere store sjanser ble skapt men bortelaget feilet i avslutningsøyeblikket. Men 5 minutter før slutt skulle det endelig skje noe. Kaptein, Trygve Eriksen, bommet på en stor sjanse og ballen gikk ut til FK Lofotens toppscorer, Christian Holst. Han så etter rom for å avslutte, men må til slutt bare prøve å ta ballen med seg ut på siden. På tur ut blir han unødvendig taklet og dommeren pekte på straffemerket. En frisk Sigve Edvardsen, som kom inn fra benken, satte straffesparket sikkert i høyre hjørne. 2-2.
Etter FK Lofoten utlignet lyste guttene opp med håp om seier. Ballen ble sendt rett opp igjen mot hjemmelagets mål. Og det skulle ikke ta lang tid før jubelen herjet på bortelagets benk. En dårlig klarering fra Tverlandet ender opp hos høyreiste Espen Celius på straffemerket. Han fikk en svak touch, men prøver skuddet, og skuddet går gjennom hele feltet og inn ved bakre stolpe. 2-3 og FK Lofoten har snudd kampen.
Og bare noen minutter senere er det Ulf Steffensen Kielland som skulle få kjempe til seg ballen. Han bryter seg fri inne boksen og satte sikkert vårt fjerde mål under en utrusende keeper. 2-4, og fiasko er snudd til noe langt mer positivt.
Men dommeren synes at det var på sin plass at det skulle legges til 6 minutter i en kamp som var uten skader. Det skulle gi hjemmelaget en siste mulighet. En dødball ble slått opp i feltet og der ventet ingen ringere enn lofotenlegenden Andreas Knutzen som scorte i hans aller første kamp mot FK Lofoten. 3-4.
Det skulle også bli sluttresultatet. En svært dårlig kamp og kanskje årsverste av FK Lofoten. Men hva betyr det når bortelaget tar med seg alle 3 poengene tilbake til Stranda Stadion.
Espen Bendiksen viser stolt frem målfoten.

En moro sak i forkant av kampen. Da Andreas Knutzen entret banen(lenge etter alle andre) var det til stor applaus fra samtlige spillere i hvit drakt. En fin gest til en flott spiller.

Dette var også siste kampen til 2 av våre spillere! Christian Horn reiser i sommer til Trondheim for å fortsette karrieren. Han har egentlig en kamp igjen, men fikk gult kort mot Tverlandet og må stå over toppoppgjøret hjemme mot Bodø/Glimt 2. Den andre en Jon-Helge Lied Thom som reiste i militæret rett etter kampen og vil mest sannsynlig ikke bli å se i den hvite trøyen resten av sesongen. Vi ønsker dem begge lykke til, og minner om at de alltid vil være velkommen tilbake i lofotentrøyen!

FK Lofoten-børsen:(vurdert av Kristian Marthinussen)