mandag 3. juni 2013

FK Lofoten vs Sortland 4-0(3-0)

Lørdag var det duket for ny hjemmekamp på Stranda Stadion. Denne gangen var det Sortland som var gjester. Det har vært noen harde bataljer de siste årene mellom dise lagene og kampene har inneholdt røde kort, kjefting og mange mål. Sist gang FK Lofoten har slått Sortland i en seriekamp er helt tilbake i opprykksesongen 2007. Da vant de hvitkledde 3-1. Lofotenspilleren Jan-Erik Pedersen gikk også hardt ut før helgens kamp å sa til Lofotposten at denne kampen var som en cupfinale for bortelaget. Men det var stemningen satt.

Kielland(30 min for Nordheim)

Kampen første store sjanse kom allerede etter et par minutter. Da var sortlandspissen Frank Poulsen plutselig veldig alene innenfor hjemmelagets sekstenmeter. Han fikk skyte fritt men en veldig god Espen Bendiksen fikk avverget noe som ville blitt en katastrofal åpning på kampen. FK Lofoten fikk imidlertid løftet seg og etter 11 minutter eksploderte det blant de 250 tilskuerne. Sigve Edvardsen spilte ball i hatt med sin oppasser på høyresiden og fikk lagt inn. Ballen endte til slutt hos Christian Holst la ballen sikkert under keeperen til 1-0.
2-0 målet skulle bli et surt et for bortelaget. En flott dødball fra Sigve Edvardsen ender tilslutt opp hos tidligere sortlandspiller Steffen Nilsen som får en enkel oppgave med å sette inn hjemmelagts andre for dagen.
3-0 kom i omgangens siste minutt. Igjen var det Edvardsen som leverte og Holst som ekspederte. Ikke bare varmen som varmet opp Stranda Stadion denne lørdagen.
Etter pause fortsatte FK Lofoten å produsere store muligheter. Ulf Kielland hadde kanskje den største som ikke skulle gå i mål. Sigve Edvardsen trippet rundt med sortlandsforsvaret før han slår "fifa-pasningen" på tvers av målet. Der maktet Kielland ikke å score. Halvsjanse. Men Kielland skulle få revansjere seg. Fra hjørnet av sektsenmeteren mottok han ballen fra Edvardsen før han curler den rundt keeper med venstrefoten. En flott scoring. Det skulle også bli kampens siste scoring. En flott gjennomført fotballkamp av det beste laget i LoVe.

FK Lofotenbørsen(vurdert av Tom Steffensen)