tirsdag 18. juni 2013

FK Lofoten - Sandnessjøen 5-1(3-0)

FK Lofoten gikk sist helg på årets første tap og var svært motiverte for å vise både seg selv og publikum om at det resultatet var en engangsforseelse. Hjemmelaget var fast bestemt på å sende Sandnessjøen den lange veien hjem med null poeng i bagasjen. Slik skulle det også bli. Før halvtimen var spilt var kampen i realiteten ferdig. FK Lofoten ledet 3-0 og dominerte fullstendig på Stranda Stadion.
Trener Ignác Tepszics hjelper Sigve (foto: Alf Edvardsen)

Kielland

Sigve Edvardsen hadde en forrykende kamp fra sin venstre kant. Sandnessjøen doblet og tredoblet på han men kom ikke i nærheten av unggutten med fintereportoaret, til publikums store glede. 1-0 kom etter at Sigve hadde snurret rundt med et par helgelendinger før han prøvde et skudd fra distanse. En svak keeper ga retur og der kom toppscorer, Christian Holst, som enkelt kunne sette ballen i mål.
2-0 kom etter 24 minutter. Sigve Edvardsen slo et frispark fra venstresiden som Christian Holst stusset videre til Tobias Jensen, som spilte kant for anledningen. Tobias hadde en enkel jobb med å sette hjemmelagets andre for dagen.
Bare 2 minutter senere kom det tredje. Nesten kopi av nummer 2. Sigve slår frispark fra venstre. Første avslutning går i stanga. Christian Horn har andre avslutningen som går i tverrligeren, før Trygve Eriksen setter den tredje avslutningen i mål. 3-0 var også pauseresultatet.
Etter pause fortsatte FK Lofoten å dominere og produsere store muligheter. Men det fjerde målet kom på et forunderlig vis. Sigve legger ballen inn fra sin venstre kant. Ballen treffer ingen og bortelagets keeper skjermer ballen inn i lengste.
5-0 kom også etter innlegg fra Edvardsen. Ballen kommer ned på første stolpe og der stusser Christian Holst ballen videre til Nordheim som, etter flere store sjanser, endelig får nettkjenning. Han drar ballen forbi en forvarsspiller og chipper ballen over en keeper som legger seg veldig tidlig.
Helt på tampen fikk bortelaget en ikke veldig fortjent scoring. Bjørn Skog, som spilte sin aller første kamp på Stranda Stadion, takler ballen fra en motspiller inne i Lofotens sekstenmeter og dommeren makter på en helt uforståelig måte å dømme straffe. Den satt Sandnessjøenspissen sikkert oppe i høyre kryss.

FK Lofoten-børsen:(vurdert av Paul Klausen)