lørdag 8. juni 2013

Før kampen: FK Mjølner vs FK Lofoten



Det er søndag duket for supersøndag i tredjedivisjon avdeling 11, HåNo. I Harstad møter ubeseirede Medkila, serieleder Bodø/Glimt 2. Mens FK Lofoten reiser til Narvik for å møte Mjølner som har tatt seg opp etter en skuffende seriestart. FK Lofoten er fremdeles ubeseiret å ligger på en tredjeplass á poeng med Medkila og poenget bak Bodø/Glimt 2.
Mjølner har vunnet 3 kamper på rappen, deriblant en råsterk seier borte mot Bodø/Glimt 2. FK Mjølner ble stiftet i 1932, og spiller sine hjemmekamper på Narvik Stadion. I fjor spilte laget i 2. divisjon. Tidligere lofotenspiller Espen Eide Nilsen spilte for FK Mjølner fra 2008 til sist vinter da han meldte overgang til ankenesklubben Hardhaus som spiller i 4. divisjon. En annen tidligere Lofotenspiller som har vært i Mjølner er Stig Johansen. Den tidligere englandsproffen spilte i Narvik i 1993-sesongen. Svolværingen Stein Berg Johansen har også en fortid i begge klubbene.
Klubbene møttes i vår i andre kvalikkrunde til norgescupen. Det endte med en 4-0 seier til FK Mjølner.

FK Lofotens tropp:
Espen Bendiksen, Kai Gunnar Kamsvåg, Tobias Jensen, Bjørn Skog, Trygve Eriksen, Martin Andreassen, Tamas Geri, Steffen Nilsen, Sondre Sortland, Jarle Johnsen, Christian Holst, Markus Schultz, Christian Horn, Sigve Edvardsen, Ulf Kielland, André Nordheim, Kjell-Egil Ingebrigtsen og Jon-Helge Lied Thom

Ikke med:
Jan-Erik Pedersen, Eirik Maddocks, Alf Jeremiassen, Espen Celius

Vi har tatt en prat med Bjørn Skog i forkant av Mjølnerkampen. Skog kom fra vesterålsklubben Luna foran årets sesong og spilte solid fra sin midtstopperplass til han ble skadet i cupkvalikken mot nettopp Mjølner. Etter noen kamper på sidelinjen er det ventet at Skog skal komme inn i laget for Espen Celius, som for tiden er utilgjengelig på grunn av jobb.

Hva synes du om seriestarten til FK Lofoten?
"Syns den har vært helt rå! Vi startet kanskje ikke med godt spill men tok poeng i de første kampene. Skulle slått Steigen men tok det igjen mot Mosjøen hvor vi slet oss til seier. Og den siste kampen mot Sortland viser vi at vi er på et bedre nivå nå en det vi var i vinter. Det er masse folk på trening, bra trøkk og vinnervilje! Det for vi fortsette med så blir det flere poeng på oss i år!"
Hvordan har starten vært i forhold til dine forventninger?
"Personlig har det vært en spesiell start. Følte jeg ble veldig godt tatt imot av gruppa og spilte bra frem til jeg ble skadet mot Mjølner i Cupen, hvor også mitt første tap i FKL drakta kom. Siden det var det tøft å få høre at et ben var knekt så tett opp mot sesongstart. Er jo det man trener mot og ser fram til! Har vært godt å se at gutta har gjort det så bra men skal bli godt å få bidra med det man kan. Godt å være tebake nå og formen blir bedre for hver trening som går! Lagmessig har det vært konge, hadde ikke sett for meg at vi skulle gjort det så bra som vi gjør. Men vi har trent godt og fått troen på seier i hver kamp. Tror også det lille vendepunktet vårt var mot Medkila borte - De hadde knust all motstand men vi tar 1p og kunne tatt alle. Er selvtillitt i laget nå."
Søndag møt vi Mjølner borte. Og du stepper mest sannsynlig inn for en svært solid Espen Celius. Gir det deg litt ekstra motivasjon før kampen?
"Mangler ikke på motivasjon! Det at jeg får tillitt allerede, at det er en toppkamp, at vi tapte mot de i cupen og at jeg ble skadet er alle gode grunner til å gi meg motivasjon. Det at Espen ikke er med er synd. Han har vært stor for oss i alle kampene i år og vi har spilt godt sammen. Men jeg skal gjøre mitt beste for å dekke det tomrommet så godt kan jeg kan."
Tidligere møter:
Mjølner - FK Lofoten 4-0(2013)
FK Lofoten - Mjølner 0-1(2010)
Mjølner - FK Lofoten 6-0(2010)

Mjølners fem siste:
Tverlandet(b) 0-2
Sandnessjøen(h) 5-0
Bodø/Glimt 2(b) 1-2
Sortland(b) 3-2
Steigen(h) 4-1

Øvrige kamper fra runde 8 HåNo:
Stålkam - Junkeren 5-2 (tidligere FK Lofotenspiller Stian Celius scorte alle målene til Stål)
Sortland - Mosjøen 3-2
Steigen - Innstranden 5-3
Sandnessjøen - Tverlandet 3-3(tidligere lofotenspiller Andreas Knutzen scorte for begge lag)
Medkila - Bodø/Glimt 2(søndag)

Ingen kommentarer: