onsdag 14. august 2013

Junkeren - FK Lofoten 2-3(0-1)

Det skulle bli en vanskelig bortekamp sist lørdag i Bodø. Junkeren hadde vunnet de to foregående kampene, men FK Lofoten hadde slitt med blytung seier mot Innstranden og tap på Helgeland mot Mosjøen. Eirik Maddocks har takket for denne sesongen med en lei kneskade han fikk før mosjøenkampen. Men tilbake i troppen var Ingebrigtsen, Edvardsen, Nilsen og Eriksen. Dette ga stor tro inn mot kampen. Men ingen kamper er lette. Dette skulle igjen vise seg å være sant.

Kielland(31 min for Schultz)

Nok en gang skulle FK Lofoten skyte ut av startblokken. Allerede etter 68 sekunder tok botelaget ledelsen. Christian Holst stusset inn et nydelig innlegg fra Steffen Nilsen.

Men nok en gang tar FKL foten av gassen etter en bra start. Finspillet uteble selv om bortelaget hadde full kontroll defensivt.

Da andre omgang startet skulle FK Lofoten få kjenne hvordan en sjokkåpning virkelig er. Etter 47 minutter var det en svak heading på midtbanen som gjorde at junkerens høyrekant kom alene med Bendiksen. Kanten gjorde ingen feil og utlignet.

2 minutter senere skjer det en ny defensiv feil fra FK Lofoten og samme høyrekant var klar for sjansen. Denne gangen la han ballen på tvers av målet der et løp kom. Hjemmelaget hadde snudd kampen på 2 minutter.

I denne perioden regnet det ikke. Det fosset ned. Bare 2 minutter etter junkeren var gått opp i ledelsen så fikk FKLs venstreback, Tamas Geri sitt andre gule kort. På dette tidspunktet så det ikke spesielt lyst ut.

Men FK Lofoten tok seg virkelig sammen å kjempet som ville løver. Etter 56 minutter fikk de uttelling. Et innlegg fra Edvardsen lander hos Markus Schultz som fikk levert ballen til Tobias Jensen som klinte ballen opp i nettaket. 2-2.

FK Lofoten fortsatte å jage et seiersmål med en mann mindre. Etter 80 minutter var Tobias Jensen igjen frempå. Han mottok ballen fra Holst og feilvendt snur han seg inn i sekstenmeteren og trillet ballen inn i det lengste hjørne til enorm jubel for bortelaget.

På slutten av kampen har FK Lofoten flere sjanser til å punktere kampen men den ebbet ut i 3-2 seier til FK Lofoten.

En virkelig sterk prestasjon av laget etter å ha ligget under med en mann mindre. Men sist lørdag viste bortelaget en enorm vinnervilje og det kan komme til nytte mot et sterkt Medkilalag.

FK Lofotenbørsen(vurdert av Rolf-Einar Bakke)