onsdag 17. april 2013

Første seriekamp: FK Lofoten vs Mosjøen IL


Til helgen skjer det endelig. Første seriekamp skal spilles. Forhåpentligvis spilles kampen på Stranda Stadion. Det jobbes iherdig med å få den snøfri til lørdag, men styret jobber med alternativ bane i tilfelle det ikke lar seg gjøre. Første kamp spilles mot Mosjøen IL. Mosjøen IL ble stiftet i 1892 og spiller sine hjemmekamper på Kippermoen gress. Det er en bane som få lag liker å spille på. Fram til FK Lofoten banket MIL i fjor hadde ikke helgens bortelag tapt en kamp på eget gress på 2 år. Den dagen klaffet alt for FK Lofoten som vant 1-6 og Sigve Emil Lied Edvardsen fikk sin første hattrick for FK Lofoten.
Mosjøen IL har hatt en brukbar sesongoppkjøring og banket Sandnessjøen i første kvalikkrunde i cupen før de røyk ut i et 4-2 tap borte mot Steinkjer. De har forøvrig også hentet lynvingen Eirik Nergård som FK Lofoten må passe godt på. Han spilte i fjor for andredivisjonslaget Finnsnes IL sammen med keeper Espen Bendiksen og tidligere lofotenspillere Daniel Aga og Kristoffer Nessø.

FK Lofoten stiller med full tropp til helgen bortsett fra Jan-Erik Pedersen, Bjørn Skog(som begge er skadet) og Eirik Maddocks som for tiden er i Trondheim og studerer. Hele stallen finner du her.

Vi har tatt en liten prat med fjorårets toppscorer, Sigve Emil Lied Edvardsen, om helgens kamp.
"Ser frem til å bynn med seriespell og viktige kampa kvær helg. Det blir spennanes å se kordan vi ligg an i forhold til di andre lagan. Vi har mista noen spellera, men fått inn en god del nye og gode spellera, så æ trur vi står styrka foran denne sesongen. Håpa folk i byen kommer å ser på lørdag!"
Om bortekampen i fjor sier Sigve "Det e den beste kampen æ har vært med på i mi tid i Lofoten. Alt fungerte med taktikken og vi va også effektiv framover. Håpa vi kan gjenskap det"

Tidligere møter:
Mosjøen IL - FK Lofoten 1-6
FK Lofoten - Mosjøen IL 5-2
Mosjøen IL - FK Lofoten 3-0

Flere kamper 1. runde HåNo:
Tverlandet - Innstranden 2-0
Sortland - Stålkam 3-2
Mjølner - Medkila 4-5
Sandnessjøen - Junkeren 3-0
Bodø/Glimt 2 - Steigen 3-1

Ingen kommentarer: