tirsdag 2. april 2013

FK Lofoten ute av cupen 2013

Før norgescupen 2013 er kommet i gang er FK Lofoten ute, og Mjølner videre. Det var et tydelig nervøst bortelag som kom til Narvik 2. påskedag.
Kampen startet jevnt og spillet bølget frem og tilbake. Men når Mjølner får et frispark mellom cornerflagget og hjørnet av sekstenmeteren, starter en virkelig dårlig 20-minuttersperiode for FKL. Frisparket slåes rett i mål. Kort tid etter kontrer Mjølner og ballen slåes på tvers av målet, og Espen Celius bommer rett å slett på ballen som treffer en mjølnerspiller og triller inn i lengste hjørne. Et par miutter senere har mjølner ballen på høyrekanten og legger inn. I boksen taper Bjørn Skog sin duell og ballen går i bue i lengste kryss. Et par minutter etter dette igjen, så er det klabb og babb inne i lofotens sekstenmeter og Mjølner får avsluttet til side for Espen Bendiksen. 4-0 i løpet av en grusom 10-minuttersperiode. Det kunne også blitt 5 men en snill linjedommer valgt å helt feil flagge for offside et par minutter etter dette igjen. Etter 35 minutter velger lofoten å gjøre kampen første bytte og lofoten fikk tid til å puste igjen. Resten av kampen er forholdsvis jevnspilt med sjanser til begge lagene, selv om hjemmelaget har brorparten av disse. Vi kan konkludere med at det var noen meget enkle mål lofoten slapp inn, men det kunne blitt flere om det ikke hadde vært for flere gode inngripninger fra Espen Bendiksen. Vi gratulerer Mjølner med avansement i cupen og lykke til videre, mens FK Lofoten nå kan begynne å fokusere på serieåpningen mot Mosjøen hjemme på Stranda Stadion 20. april.