torsdag 20. mai 2010

Landsås vs FK Lofoten

I går ettermiddag reiste gutta til Harstad for å spille midtukekamp mot Landsås. Alle i FKL vet at Landsås Idrettspark er ikke et stad man bare dra og henter hjem poengene. Men etter lørdagens seier var det et FKL-lag som i værtfall var giret på å gi harstadværingene kamp. Landsås kom forøvrig på plassen over FKL i fjorårets sesong. Jan Erik Pedersen var tilbake etter 14 dagers sykdom.selv om han bare hadde gjennomført 1 trening og fortsatt gikk på pencilin stilte han opp for laget. Alfen og Markus Schultz var også tilbake.

Spillere ute:
Andreas Knutzen (ute med leddbåndskade)
Magnus Bjørnøy (lyskestrekk)
Ulf Kielland (avreven lårmuskel)
Espen Vassbotn (jobb)
Steinar Jensen (jobb)
Sindre Fagerlid (jobb)
Ivan Jokic (jobb)

Laget:
Johnsen
Overholth - Andreassen - Pedersen - Alfen
Nikolaisen - Løvik - Brenna(c) - Rishaug
Holst - Nordheim

subs: Aga, Marhaug og Schultz

FKL gikk ut i et forrykende tempo og så nærmest ut som de spilte 4-2-4 i stede for 4-4-2 og etter maks 30 sekunder sto det 0-1 etter et kanonskudd fra Anders Løvik etter at ballen var blitt slått inn fra høyre kant. Bare noen minutter senere vinner FKL ballen fra forsvaret til Landsås og Christian Holst satte ballen sikkert i mål alene med keeper. Jan Erik Pedersen scorte sitt første for sesongen og dagen tredje for Lofoten. Han stanget inn en corner fra Alfen på bakerste stolpe. 0-3 etter bare 13 minutter! Omgangens siste scoring kom like for dommeren blåste, og igjen er det Christian Holst som kommer seg alene med keeper og scorer sikkert. Dette kom også etter et brudd meget høyt i banen. Dette var en meget bra gjennomført omgang av FKL, der de kjørte rett i strupen på Landsås og før hjemmelaget skjønte noe var stillingen 3-0 og i kampen i grunn over. Men hardkjørte kostet krefter for bortelaget, som godt kunne ledet med 2, 3 og kanskje 4 flere mål. Det skal også nevnes at keeper Lars Konrad står en veldig bra omgang med noen skumle dødballer i mot, så gjør han flere mektige inngripninger mot enorme menn som Eirik Risbøl.

FKL prøvde å gå ut som i første omgang men de samme kreftene var ikke der. De jobbet og slett like mye men klarte ikke å komme like raskt opp i motspillerne som i første omgang, samtidig som Landsås prøver det de kan med å slå opp på sin digre spiss Risbøl. Med ca 15 minutter igjen klarer Landsås å slå en ball på Risbøl som header over enn halv utrusende Lars Konrad i Lofotenmålet slipper over seg. 1-4. Landsås prøvde så det de kunne. "Guds/Risbøls" hånd hjalp dem heller ikke. I stede scorte Lofoten igjen. Med et par minutter igjen på klokken går Brenna 30-40 meter med ballen før han skyter mellom hendene på en fomlende Landsåskeeper. Og i kampens døende sekunder scorte Landsås igjen. Denne gangen et godt plassert frispark overen dårlig stilt mur. Men det betydde ingenting. FK Lofoten vant 5-2 borte mot Landsås!

En stor del av fortjensten til denne seieren går til Jan Erik Pedersen og Christian Holst som begge gjør meget bra kamper. Jan Erik bake mot en stor og sterk spiss som ikke hvem som helst klarer å bryne seg på. Og Holst som gjør en kjempekamp på topp, der han får vist fart, taklingstyrke, avslutningsferdigheter og at han virkelig kan på dette nivået!
På mandag er det Hardhaus hjemme på Stranda Stadion som står for tur.

1 kommentar:

Anonym sa...

Leddbånd, lyskestrekk, avreven lårmuskel, jobb????
Hva er dette for noe?
Altså hallo, en liten muskelstrekk?
Jeg skjønner det hvis det er et benbrudd. Og at folk drar på jobb? Ville nok gledelig sykemeldt meg for en kamp ja.
Nei her må FK Lofoten ledelsen gjøre noe med holdningene til spillerne.