søndag 27. april 2014

Mosjøen vs FK Lofoten 3-2(0-2)

Da var sesongen 2014 sparket i gang. Nok en gang har det vært en del utskiftninger gjennom vinteren for FK Lofoten. Vinteren og våren har vært preget av mange skader og nok en gang måtte FKL stille uten flere viktige spillere. Runar Hansen, Trygve Eriksen, Tamas Geri, Sondre Sortland og Christian Holst manglet til serieåpningen.
Niklas og Julian fra en tidligere kamp

Startoppstilling:
Bendiksen
Falch     -     Overholth(k)     -     Lajer     -     Lied Thom
Johnsen     -     Schult
Edvardsen     -     Gyori     -     Gjertsen
Nordheim
Benken:
Kamsvåg
Rist
Antonsen

Hjemmelaget startet kampen best og hadde innledningsvis et par bra sjanser, blant annet et frispark som gikk i stolpen. Etterhvert som omgangen gikk begynte FK Lofoten og spille mer og mer ball anført av en meget bra Gabor Lajer som for dagen var midtstopper. De store sjansene uteble til det var spilt i ca 35 minutter. Da hadde Sigve Edvardsen skaffet FKL et frispark i gunstig posisjon. Frisparket slo Markus Schultz til kaptein, Ørjan Overholth, som plutselig var alene med keeperen og satt ballen sikkert i mål. Bare minutter senere spilte FK Lofoten kjempefotball med mange pasninger med få touch og plutselig ble høyreback Hallvard Falch spilt fri på hjørnet av sekstenmeteren. Han lobbet like godt ballen over Mosjøens utspilte keeper. Dette var Hallvards første mål på fotballbanen. 0-2 skulle også bli resultetet ved halvtid. 

Andre omgang startet slik den første ble avsluttet. FK Lofoten dominerte og skapte muligheter. Den største kom etter et par minutter da Edvardsen herjet på venstresiden og uselvisk la ut 45 grader. Der var Raymond Gyori som vendte bort en mann før han fikk svsluttet fra en fin posisjon og bare en bra takling stoppet at bortelaget gikk opp i en tremåls ledelse. 

Etter ca 60 minutter begynte nedturen. Banens gigant, Gabor Lajer, var involvert i en duell i egen sekstenmeter og måtte forlate banen med en lei overtråkk. Bare to minutter uten Lajer var nok til at stillingen plutselig var 2-2. Og ikke lenge etter sto det 3-2 til hjemmelaget. Det første målet burde vært avblåst da mosjøenspilleren som scort tok med seg ballen med hånden. Dessverre for FKL så ikke dommeren situasjonen. 

Etter noen få men svært nedslående minutter måtte FK Lofoten begynne å jage mål. Og den store sjansen kom på overtid. FKL flyttet hele laget opp og Espen Bendiksen slo et frispark fra midtbanen. På bakerste stolpe dukket Ørjan Overholth opp og fikk til et godt hodestøt, men keeperen var på tærne og vartet opp med en klasseredning. Keeper, Bendiksen, var heller ikke langt unna da han ble med på corner i sluttsekundene men ble blokkert i det avgjørende sekundet. Det endte altså med 3-2 til Mosjøen, men det var store lyspunkter i denne kampen.

Forøvrig fikk nysigneringen Øystein Rist sin debut på slutten og gjorde en fin figur.

FK Lofoten-børsen(satt av Frank Johnsen)
3 - Gabor Lajer
2 - Ørjan Overholth
1 - Julian Gjertsen

Gule kort:
Jarle Johnsen
Raymond Gyori
Jon-Helge Lied Thom

Helgeland Arbeiderblad skrev dette om kampen
Lofotposten skrev dette om kampen

Ingen kommentarer: