søndag 9. desember 2007

Lofast Cup

FK Lofoten var i helgen i Harstad for å spille sesongens første treningskamper. De skulle spille semifinale mot FK Senja og deretter vinneren eller taperen av Skånland og Harstad IL.

Med seg i helgen hadde FKL Vegard og Håvard Lysvoll, Jan Rune Finnseth og Glenn Vidar Jensen.

startoppstilling i semien:

Bendiksen
Nordby - Pedersen - Rolandsen - Vasshaug
Pettersen - Jensen(c) - Aga
Nilsen - V. Lysvoll - H. Lysvoll
Subs: Finnseth, Siem og Alfen
FK Senja var det laget som man på forhånd trodde at skulle være det sterkeste laget i turneringen. Og et lag man tror at skal være blant topp 6 i Lofotens avdeling i 2. div.
Så dette skulle vise seg å bli en spennende kamp. Lagene spilte relativt jevnt hele kampen og det var Senja som fikk det første målet. Jan Erik Pedersen holder en spiller inne i feltet og dommeren peker på straffemerket. Kapteinen setter ballen sikkert i mål. En liten stund senere fikk FKL frispark på hjørne av 16 meteren etter at Håvard Lysvoll var blitt felt. Og frisparket var en perle. Glenn Jensen som er kaptein i Andreas Knutzens fravær klinte ballen i krysset. Et fantastisk frisparkmål.
Men kort tid etterpå kom en lang ball opp mot spissen til Senja som Alfen ikke klarte å spille bort. Senjaspilleren fikk komme alene med Bendiksen og sette ballen i mål til 2-1. Jan Rune Finnseth som akkorat var kommen på banen var ikke særlig fornøyd med dette og gikk på et raid ned høyresiden, spilte vegg med Aga og satte nesten liggende inn 2-2 målet i korthjørnet til keeperen. Dette ble resultatet og dermed var det duket for straffekonk.
Og spillerne i FKL sto ikke i kø for å ta straffene.
Først ut var Glenn Jensen - Bom
Senja - mål
Daniel Aga - mål
Senja - mål
Alfen - mål
Senja - mål
Peter Vasshaug - bom
Senja mål
og dermed var Senja i finalen selv om alt i alt FKL var det beste laget på banen denne kampen
Bronsefinale
Den ble mot skånland som tapte 2-0 mot Harstad i sin semi.
oppstilling:
Bendiksen
Nordby - Pedersen - Rolandsen - Vasshaug
Aga - Jensen(c) - Alfen
Nilsen - V. Lysvoll - H. Lysvoll
Subs: Pettersen, Siem og Finnseth
FKL tok ledelsen allerede etter 11 sekunder da Glenn Jensen banket en langball rett i løpebanen til Espen Nilsen som satte ballen sikkert i mål 1-0
Straks etterpå slår Jensen en ny langball. Denne gangen til Vegard Lysvoll som går forbi en spiller og så keeper før han setter ballen i det tomme buret 2-0
Glenn Jensen var igjen dær med en langball. Denne gang på et frispark som tilslutt havnet hos Vegard Lysvoll som satte inn 3-0
Rett etterpå stormet Håvard Lysvoll ned venstresiden, tar en crazy-heel til Vasshaug som legger ballen perfekt på hode til Vegard Lysvoll. Ekte hattrick og 4-0
Så stormet Espen Nilsen Frem igjen og fra 16 meter satte han ballen forbi keeper nede i høyre hjørne. 5-0
Ballen har såvidt kommen i gang igjen da Glenn slår en ny langball mot Vegard Lysvoll som finter et mottak men lar ballen passere og ballen spretter over bakerste mann og alene med keeper gjør unggutten ingen feil og 6-0.
Så får Skånland en corner som de scorer på. Med et flyvende sykkelspark. 6-1
Dette var også pauseresultatet.
Langt mer rolig etter sidebytte.
Første mål kom da Glenn Jensen slo en innoverskrudd corner med prosjektilfart som Daniel Aga bare styret i mål. 7-1
Skånland fikk et reduseringsmål til som undertegnede ikke fikk med seg. 7-2 som også ble sluttresultatet i en kamp der Lofoten av og til viste seg fra sin beste side med klikk-klakk-fotball og raske kontringer.
Harstad vant imidlertidig turneringen etter sin 4-2 seier mot FK Senja.

Ingen kommentarer: