mandag 22. oktober 2007

OPPRYKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Foto: Morten Moe
FK Lofoten klarte det mange tvilte på: Beholde ledelsen fra første opprykkskamp. Dermed vil man nå finne FK Lofoten i andre divisjon neste år.

Startoppstilling:
Bendiksen
Nordby     -     Knutzen(c)     -     Rolandsen     -     Skjeseth
Pettersen     -     Brenna     -     Alfen
Nilsen     -     Ekrem     -     Aga

Subs: Vasshaug, Celius, Siem, Nordheim og Pedersen

Trener Terje Hansen poengerte på spillermøtet at dersom FKL klarte å score to mål kunne ingen ta i fra dem opprykket. To episoder der det kokte litt for mye kunne fort ha endret dette. FKL scorte på sin første sjanse i kampen, og fikk et bortemål som de visste ville bli avgjørende, da Roy Ekrem headet ballen inn etter at Tommy Brenna slo en hard og inneroverskrudd corner. Deretter bølget spillet litt fram og tilbake, uten noe skjedde ut av det før FK Lofoten fikk frispark på høyre side. Alf Jeremiassen slo inn med høy presisjon, ballen datt til slutt ned foran mål hvor Daniel Aga dukket opp og da sto det 2-0, og FKL hadde fått de målene de kom for. Så ble det dramatikk. Etter en duell ble Jørn Nordby holdt igjen liggende av innstrandens høyre ving;N.Furre. Nordby vridde foten unna, Furre snudde seg og vred seg i tydelige smerter og linjemannen markerte frispark. Etter diskusjon med linjemannen blir Nordy vist ut med direkte rødt kort etter tjuefem minutters spill. Det virket som at alle unntatt linjedommer så hva som virkelig skjedde, og at Furre leverte en oscar-søknad. Dette gjorde at bortelaget måtte endre på formasjonen, og dermed ikke fikk levert spill slik som de ville. Heretter var det kun forsvar og kontring som betød noe. Alf Jeremiassen ned på back, Daniel Aga ned som indreløper og Espen Nilsen ble holdt igjen på topp i en 4-4-1-formasjon. Dette skulle bli det lille våpnet FKL hadde igjen ut en kamp hvor man ble presset og presset. En ny nedtur kom etter trettifem minutter, da Roy Ekrem signaliserer bytte. Toppspissen har løpt på seg strekk bak i låret, og kan ikke fortsette kampen. Andre Nordheim kommer inn og kan bidra med gode pasninger og luftstyrke resten av kampen. Lofoten holdt ut til det stod 44 minutter på klokken da Innstranden reduserte. Det var bare spørsmål om når dette skulle skje.

FK Lofoten kom ut til andre omgang, og virket klare på å dra dette i land. Innstranden måtte enda score tre mål på et lofoten-forsvar som har til gode å slippe inn fire mål i en kamp denne sesongen. Men det skulle bli tøft. Kampen fortsatte der den slapp i første omgang, med et press mot lofotens bakre åtter. Det lille som kom, kom heldigvis høyt i fra backene til innstranden og inne i feltet var Nordheim, Knutzen og Rolandsen og ryddet unna. Midtbanen gjorde en god jobb i å nekte Innstranden noe spill inne sentralt i banen, og fikk jaget dem utover. På hver sin back holdt Eirik Skjeseth og Alf Jeremiassen unna, godt hjulpet av Daniel Aga og Tommy Brenna, som gjorde sin defensive rolle meget godt. Vegard Pettersen ble byttet ut og inn kom Jan Erik Pedersen. Altså kom det mer duellstyrke inn. Alt man hadde av duellstyrke og hodestyrke måtte vises nå. Ett kvarter før slutt kom utligningen, og nå var nervene i høyspenn. Eirik Skjeseth måtte ut, og inn kom Peter Vasshaug som kunne matche innstrandens vinger på farten, samt hadde friske ben i kontringer. Kontringene som kom ble slått mot Espen Nilsen og Daniel Aga i front. Her holdt man litt på ballen, prøvde å få med seg folk bakfra og etablere et spill. Dette lyktes man ikke med, fordi man var ikke turte å satse noe framover. Det var likså greit, å satse framover nå ville bety større rom for Innstranden å boltre seg i. Nå trengte de kun to mål til. Kampen gikk mot sin slutt, og nervene ble større og større. Inn mot overtid gikk Rolandsen opp i en hodeduell og fikk albuen til motstander rett i ansiktet. En ufin handling som burde resultert i rødt kort endte i rødt kort til Tommy Brenna. I all tumultene som oppstod kom Brenna i klinsj med en motstander, og handlingene i tumultene resulterte utrolig nok i kun ett rødt kort. Her gikk Innstrandens assistenttrener til fysisk angrep først på lofotens trener Terje Hansen før han gikk mot Tommy Brenna som stod nede ved corner-flagget. Her ble Brenna skjeftet opp etter alle kunstens regler av både tilskuere og assistenten. En forferdelig oppførsel av assistenten, som virkelig bør bli fulgt opp av de høyere makter innen fotball. Da fløyta gikk, kunne endelig spillerne slippe jubelen løs.

All honnør til spillerne utpå banen, trener, støtteapparat og ikke minst publikum som møtte opp i haugevis(nærmere 50-60 stk) å heiet fram FK Lofoten til opprykk

og en stor takk til Mats Siem for kamprapporten   <3

Ingen kommentarer: