onsdag 13. april 2011

Intet cupavansement!

Sist onsdag spilte FKL første kvalikkrunde til norgesmesterskapet i fotball. Det skulle bli første og siste runde. FK Lofoten stilte med en stor tropp. Alf Jeremiassen, Steinar Jensen, Daniel Aga og Jan Erik Pedersen manglet pga skader og sykdom.

Starting XI
Johnsen
Overholth - Andreassen - Rishaug - Vasshaug
Nessø - Brenna(c) - Schultz
Holst - G. Jensen - Kielland

Benken: Malnes, T. Jensen, Edvardsen, Lied Thom, Nordby, Nordheim, Pettersen og Maddocks

For å oppsummere kampen raskt så scorte Glenn Jensen et herlig 1-0 mål. Han mottok et innkast fra Peter Vasshaug og med ryggen mot mål fra død vinkel vippet han ballen over keeperen og inn ved bakerste stolpe. Kort tid etter ble samme Jensen grisetaklet ved sidelinjen midt på banen. En horribel takling som lett kunne ødelagt Jensen. Han ble sendt til sykehuset og det ble konstatert et avrevet leddbånd i ankelen. Og med det ryker store deler av sesongen til en spiller som virkelig begynte å se ut som sitt gamle selv. Inn for han kom lillebror Tobias, som har signert fra Ballstad. Han skulle ganske fort bli sentral. Han jaget en lang pasning og med samme styrke i kroppen som broren holder han unna motspillerne såpass godt at de kun kan lage straffe. Den satt Tommy Brenna sikkert og 2-0 til FKL. Helt på tampen av omgangen reduserte Sortland etter noe slapp markering og 2-1 til pause.

I andre omgang styrer Sortland mye og skaper sjanser men FKL står han av ved hjelp av mye hard jobbing og godt keeperspill av Lars Konrad Johnsen. Men etter 86 minutter sprenger boblen og Sortland utligner og et par minutter etter er det plutselig 3-2 til Sortland. Overtidsminuttene klarer FKL og skape et press og får et frispark som Brenna slår perfekt inn på hodet til Georg Rishaug. Dramatikk og ektraomganger.

I første ekstraomgang fikk Tommy Brenna sitt andre gule kort og måtte forlate banen. Men FKL klarte og holde unna presset. Helt til det var spilt i 117 minutter. Sortland fikk sitt fjerde mål. Som om ikke det var nok så fikk Lofotenkeeper Johnsen rødt kort minuttet etter og André Nordheim måtte igjen ta til keeperhanskene. Og med 9 mann på banen og bare et par minutter fikk aldri FKL kommet tilbake, og Sortland avanserte til andre kvalikkrunde hvor Junkeren venter. Vi ønsker Sortland lykke til på veien til Ullevål, men vi ønsker enda mer at Glenn Jensen snart er tilbake.

Ingen kommentarer: